Sosyal Medya

Terapötik Temas

Terapötik Temas

Uygulayıcının hastaya elleri yoluyla enerji transferi yaptığı bir yöntemdir.Terapötik temas ya da TT, ellerin kullanıldığı kadim bir teknikten geliştirilmiş, invazif olmayan bir şifa yöntemdir.

Uygulayıcının hastaya elleri yoluyla enerji transferi yaptığı bir yöntemdir.

Terapötik temas ya da TT, ellerin kullanıldığı kadim bir teknikten geliştirilmiş, invazif olmayan bir şifa yöntemdir.  TT’de, uygulayıcı hastaya elleri yoluyla enerji transferi yaparak hastanın enerji alanını değiştirir. Teröpatik temas insanın bütününü tedavi eder: Zihni gevşetir, vücudu iyileştirir ve ruhu yatıştırır. Arkasındaki prensip, bu terapinin deriyi aşıp geçeceğidir. İnsan vücudunun, vücuttan birkaç santimetre ila birkaç metreye kadar yayılan, aura da denilen bir enerji alanı vardır.

Hastalıklar gerçekleştiğinde, yaşam enerjisi alanında bir tıkanma ya da düzensizlik olur. TT uygulayıcılar ellerini tıkanıklığı ya da düzensizliği hissetmek için kullanır. Şifacı yeniden sıhhati sağlamak amacıyla, bir dizi nazik hareketlerle bu düzensizliği yok eder ve enerjiyi yeniden dengeler.

TT seansı genellikle 20-30 dakika sürer. Her ne kadar tekniğin adı "terapötik temas” olsa da, genellikle hastanın fiziksel bedeni ile değil, sadece enerjik vücudu ya da enerji alanı ile temas gerçekleşir. TT çoğunlukla hasta tam giyinikken ve düz bir zeminde uzanır ya da bir koltukta oturur pozisyondayken gerekleşir.

Her seans beş adımdan oluşur. Seans başlamadan önce uygulayıcı meditasyon haline geçer, şifa seansını gerçekleştirmek ve şifa için gerekli olan şefkate ulaşabilmek için yoğunlaşır.

İkinci adım kişinin yaşam enerjisi alanının değerlendirilmesidir. Bu adım esnasında uygulayıcı ellerini avuç içleri hastanın vücudundan 5–8 cm uzak olacak şekilde tutar ve enerji alanı üzerinde elini yavaşa gezdirir, baş üzerinde başlayan nazik hareketler ayaklara doğru ilerler. Uygulayıcı sıcaklık, serinlik, yoğunluk, basınç ya da batma veya karıncalanma hissedebilir. Bunlar, uygulayıcıların söylemiyle, enerji alanındaki tıkanıklıkların ya da düzensizliklerin ipuçlarıdır.

Bu tıkanıklıkları ortadan kaldırmak ve vücuda yeniden denge kazandırmak amacıyla, enerji tıkanıklığını temizlemek ve enerji alanını normale çevirmek için uygulayıcı ellerini kullanarak aşağı doğru süpürme benzeri hareketler yapar. Bu temizleme ve düzeltme süreci olarak bilinir ve genellikle tepeden tırnağa kadar uygulanır. Enerjinin kendisinde kalmasını önlemek için uygulayıcı her hareketin ardından ellerini sallar.

Bir sonraki safhada, uygulayıcı enerjiyi hastaya aktarmak için bir kanal görevi görür. Kullanılan enerji sadece uygulayıcının enerjisi değildir. Uygulayıcı evrensel enerji kaynağını kullandığına inanır, yani sadece kendi enerjisini tüketmez. Kısacası şifacı, hastanın bağışıklık sistemi idareyi devralana kadar enerji destek sistemi vazifesi görür.

Uygulayıcı daha sonra enerjiyi dengelemek ve simetrik bir enerji akışı sağlamak için enerji alanını düzeltir. Seans bittiğinde, enerjinin sabitlenmesi için hastanın 10-15 dakika dinlenmesi önerilir.

Kaynak: http://www.hekimzade.com/terapotik-temas.shtm